„Rekonstrukce a nejrůznější opravy sportovní haly se řeší za pochodu. Jako první ale na řadu přijde zcela nové LED osvětlení sportovní části. Krom toho, že nová světla mají mnohem větší výkon než ta stará, jsou také mnohem úspornější. Na této novince se již usilovně pracuje a nové osvětlení by mělo být hotovo do následujícího víkendu, kdy bude hala hostit zajímavý exhibiční zápas,“ řekl Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

Nové osvětlení hracího prostoru rozhodně nebude jedinou opravou, které se hala, jež ještě do nedávna patřila tachovskému Slavoji, dočká. Krom běžných údržbářských prací je naplánována také rozsáhlá rekonstrukce šaten a hráčského zázemí, oprava elektroinstalace, či výměna hlavního vchodu do budovy.

Více opět tachovský starosta: „Co se vchodu týče, bude to taková kosmetická oprava. Přeci jen nynější vchod vypadá, jak vypadá a to je škoda.“

Do budoucna se také počítá s využitím sportovní haly pro zápasy, které by mohly přilákat nejen pravověrné fanoušky místních sportovců. Již tuto sobotu se uskuteční exhibiční zápas mezi tachovskými házenkářkami a extraligovým plzeňským týmem. „Určitě to bude zajímavá podívaná. Navíc chceme občanům také trochu ukázat, že to není zas až takový problém do Tachova něco takového dostat. Do budoucna se navíc určitě pokusíme o to, aby se v tachovské sportovní hale sehrálo i regulérní házenkářské extraligové utkání,“ na závěr dodal Struček.

Výkopové práce při opravě vodovodního potrubí v Tachově.
FOTO/VIDEO: Rapotínské sídliště bylo bez vody. Prasklo potrubí z osmdesátých let