„Stříbrští ostrostřelci hned po svém vzniku kontaktovali další ostrostřelecké sbory v České republice. Ty je, mimo jiné, zvali k účasti na svých plesech," povyprávěl  jednateli ostrostřelců Josef Junek a dodal: „Přibližně před pěti lety se objevila první myšlenka uspořádat ples vlastní a navázat tak na tradici ostrostřeleckých plesů pořádaných ve Stříbře předchůdci dnešních ostrostřelců v průběhu dlouhého devatenáctého století."

Plesovou částí provázela dechová kapela Daliborka a o popůlnoční zábavovou část se postarala skupina Kocovina. Nová byla také všechna vystoupení v hudebních přestávkách. Všichni podle pořadatelů nechápavě kroutili hlavami při shlédnutí pozemní akrobacie, každé a nejen mužské oko bylo potěšeno pohledem na břišní tanečnice, před půlnocí byli všichni doslova nadšeni vynikající bubenickou show a v neposlední řadě všechny pobavila tělocvičná sestava v podání stříbrských ostrostřelců.

Přestože se veřejnosti za zábavou nechce, se založením plesu jako s tradicí se tak trochu počítá.

„Mám-li být upřímný, není jednoduché uspořádat ve Stříbře ples. Stříbrští občané by si, zdá se, raději odskočili spíše na nějakou taneční zábavu, kde by je po celý večer provázela kapela, která pomocí syntezátorů dokáže obsáhnout široké spektrum žánrů, od dechovky přes Michala Davida," řekl Junek a pokračoval: „Jenomže ostrostřelci v devatenáctém století žádné syntezátory neměli. A vzhledem k tomu že my navazujeme na tradici našich předchůdců, nemáme v úmyslu pořádat taneční zábavy podobného ražení a už vůbec nejsme zvědavi na Michala Davida či Holky z naší školky. Musím říci, že je dost obtížné sehnat v osmitisícovém městě sto lidí, kteří by měli chuť jít se pobavit na ples."

To se ostrostřelcům nepodařilo ani letos. „Nicméně se domnívám, že ples během svých tří ročníků dosáhl poměrně slušné úrovně, a tak by byla škoda v tradici nepokračovat a určitě nemáme momentálně v plánu to zabalit," ukončil Junek.