Jak Deník v pondělí informoval technik Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Josef Popule, práce na stavbě obchvatu Bärnau se chýlí ke konci a celé dílo by mělo být otevřeno a uvedeno do provozu příští pondělí. „Ve stejný den, tedy v pondělí 20. října, bude také otevřen hraniční přechod Pavlův Studenec," uvedl Popule s tím, že motoristé budou moci tento přechod znovu používat od pravého poledne.

V současné době je na české straně silnice průjezdná až k samotným hranicím, dál už je ale uzavřena. Řidiči se tam proto musejí otočit a jet jinudy (na uzavření přechodu se ale upozorňuje na všech významných křižovatkách Tachovska).

Po otevření hraničního přechodu už nebudou motoristé sjíždět přímo do Bärnau, nový obchvat je povede po přeložce směrem napravo od města (ve směru od českých hranic). nová silnice měří zhruba tři kilometry.

Opravit silnici zbývá ještě na české straně. „Zatím ale na to nejsou finanční prostředky, v současné době se zpracovává projektová dokumentace na opravu povrchů vozovky k Pavlově Studenci," vysvětlil Popule.