„Psíka k nám přivedly dvě dívky. Údajně za nimi šel ze Smetanovy ulice,“ řekla nám. Fenka neměla podle ní žádnou známku, ani obojek. „Zatím jsem si ji vzala domů a starám se o ni. Je přátelská, hraje si s dětmi, je povahově vyrovnaná, nezdá se, že by byla týraná,“ míní Platzerová. Mladá psí slečna, které je podle odhadu necelý rok, se zřejměněkomu zaběhla.

Kdo by podle obrázku ve fence, která momentálněnemá žádné jméno, poznal svého ztraceného psíka, může zavolat na Městskou policii Tachov, na číslo 156, případně na telefonní číslo 728 178 534.

Mladá fenka z Tachova však není jediným psem, který se v těchto dnech zaběhl. „V Lažanech se objevil menší pes, který byl přítulný, poslušný a přátelský k malým dětem,“ informoval nás starosta Černošína Miroslav Plincelner. Psa se ujali lidé v Lažanech a výzvu jeho případnému majiteli vydal Městský úřad v Černošíně. Ten také informoval Tachovský deník. Před uzávěrkou dnešního vydání nám však z Černošína telefonovali, že pes už svého pána má. „Zaběhnutý pes už je zpátky doma,“ informovala nás pracovnice radnice.