„Během roku došlo pouze k drobným sezónním opravám, v podstatě bez nákladů," řekl starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl. Za podpory dotace z ministerstva pro místní rozvoj bylo koupaliště v roce 2004 zrekonstru­ováno a nyní je navštěvováno několika desítkami lidí denně.

„Letos již evidujeme dvojnásobnou návštěvnost oproti loňskému roku. Je to zejména díky horkým dnům. Od začátku července navštívilo koupaliště přes patnáct set návštěvníků. Průměrně navštíví koupaliště osmdesát lidí denně," vypočítal Stanislav Boček, který je v plaveckém areálu u vstupu.

V současné době, kdy teploty dosahují tropických veder, je koupaliště zejména v odpoledních hodinách vyhledáváno nejen lidmi z Konstantinových Lázních. Napomáhá k tomu také stánek s občerstvením, který je zde otevřený.

„Každým rokem vyhlašujeme záměr pronájmu stánku s občerstvením. Poslední tři roky je vždy jediný zájemce. Je to rizikový podnik, který závisí na libovůli počasí," dodal starosta.

Stánek si ale téměř všichni návštěvníci plaveckého areálu pochvalují. „Nejvíce lidé kupují nanuky, hranolky, párky v rohlíku a také hamburgery," řekla Deníku Daniela Šímová, která v krámku prodává.

K dispozici není účastníkům jen bazén a otevřený stánek, ale také hřiště pro plážový volejbal, stůl na stolní tenis, souprava na badminton, hřiště na petanque nebo zahradní šachy. Také je možné si zapůjčit lehátko.

Konkurenčním prostředím pro osvěžení v horkém počasí je místní přírodní lom, který je vzdálený od Konstantinových Lázní necelý kilometr lesní cestou. Na otázku, zda si starosta Konstantinových Lázní myslí, že je koupaliště využíváno hodně lidmi, dopověděl, že široko daleko nic podobného není, jako je koupaliště ve Starých Lázních, snad jen v Plané. Ale uvědomuje si, že velká část lidí upřednostňuje přírodní koupání v místním kamenolomu.

V roce 2010 bylo z potenciálních možných využitelných sedmdesáti dnů otevřeno třiačtyřicetkrát. Celková návštěvnost byla přes dva tisíce pět set lidí.

„Koupaliště bychom měli rádi otevřené minimálně do konce prázdnin. Když bude dobré počasí, tak i třeba v září. Ale to asi nevyjde," dodal s úsměvem starosta.

Vstupné pro dospělé do plaveckého areálu je čtyřicet korun, mládež do patnácti let platí dvacet korun, děti do šesti let zdarma. Poslední dvě hodiny se platí deset korun.

Iveta Luňáková