Plot se na jinak pohledném prostoru mezi panelovými domy objevil před necelým měsícem a nikdo pořádně nevěděl proč. Důvod je ovšem jednoduchý a poměrně smutný. „Bohužel mezi sebou stále máme nevychované spoluobčany, kteří nejsou schopní uklidit exkrementy po svých mazlíčcích. To je také hlavní důvod vybudování tohoto plotu. Přeci jen nikdo nechce, aby si jeho díte hrálo mezi psími výkaly," vysvětlil starosta Tachova Jiří Struček. Je nutné mu dát za pravdu. Dříve v některých, především letních dnech, opravdu vypadalo toto hřiště jako jeden veliký psí záchod.

Jelikož je takto obehnáno každé novější hřiště, které v okresním městě vznikne, začaly se objevovat názory, že se jedná o další směrnice od Evropské unie. Tento dohad ovšem starosta jasně vyvrátil. „Žádné směrnice s tím nemají nic společného. Opravdu se jedná pouze o náš zájem, aby byla dětská hřiště čistá."
Oplocení by teoreticky mohlo i zabránit krádežím, které se objevují čím dál častěji. Již několikrát Deník informoval o odcizené houpačce nazývané Hnízdo. „Nebyl to zrovna záměr, jak již bylo řečeno, ale ano. Případný zloděj má alespoň o další překážku více," na závěr uvedl Struček.