„Počasí nám přálo až moc, celý den bylo úmorné vedro. Navíc se konalo v okrese několik dalších akcí. Byli jsme tedy překvapeni, ale potěšeni, že nakonec přijelo tolik družstev," řekl Deníku starosta SDH Nové Sedliště Karel Šulan. Akci jako už tradičně doplňovalo bohaté občerstvení, na jehož přípravě se podílí i místní obyvatelé, hudba i komentátorka Veronika Merglová. Po technické stránce Novosedlišťským s organizací pomohlo SDH Stříbro, které zapůjčilo terče a časomíru; doplňování vody do kádě si vzali zas na starost profesionální hasiči z Tachova.

Závody odsýpaly rychle a už před čtvrtou hodinou byli oceněni nejlepší sportovci. Ženám ze Štítar nehrozila žádná konkurence a tak si jako jediné závodnice odvezli první cenu. Zlatou a stříbrnou příčku v mužské kategorii nakonec vybojovali družstva z Domažlicka. První místo s časem 15,51 vteřin vybojovali hasiči z Krchleb, druhé místo obsadili jen o čtyři desetiny vteřiny pomalejší dobrovolníci z Křenov. Bronz zůstal Novosedlišťským, zaběhli útok za 16,24 sekund a po několika letech se radovali z poháru vyhraného na domácí půdě. „Konečně jsme se umístili na pěkném místě i tady u nás, naposledy jsme dostali pohár na memoriálu Václava Pecháčka, který pořádáme v srpnu, před třemi lety," radoval se Jan Černý, člen sportovního týmu SDH Nové Sedliště.

Červnová soutěž i srpnový memoriál zůstávají nejvýznamnějšími akcemi konanými v Novém Sedlišti. „Je to nejen akce pro ty mladý a pro hasiče, ale sejdou se tu i lidi odsud i z okolních vesnic a popovídají si a popijí," řekla nám jedna z divaček Miluše Zbýňovcová.

Po soutěži následovala ještě zábava. Kvůli parnému počasí byl začátek koncertu náchodské rokové skupiny Mop odložen o hodinu, zato však hrála až do pozdních nočních hodin. Lidé se k zábavě scházeli až k večeru, ale pomalu prostory před místní hasičskou klubovnou zaplnili.

Veronika Černá