„Vrátil jsem se už do funkce starosty v roce 1994, a pak jsem na radnici strávil dvacet let v kuse. Pak přišla jedno volební období přestávka a teď v současném volebním období pokračuji dál,“ řekl Deníku.

Jak sám říká, zažil v čele obce různá období a každé bylo něčím zajímavé. K nejsilnějším a nejdůležitějším zážitkům, které během svého působení ve funkci starosty zaznamenal, řadí rozvoj Halže především v počtu obyvatel.

Anna a Karel Žáčkovi
Bude to jako utíkat do země krále Miroslava, říká obyvatelka osady Popov

„Když jsem sem přišel tehdy ještě na národní výbor, Halže měla 470 obyvatel. Měla své osady, kterých bylo dohromady jedenáct. Po revoluci se částečně oddělily a osamostatnily, nebo přešly pod jiné obce. Třeba Žďár, který přešel pod Chodský Újezd. Když to srovnám, přes ty změny a snížení počtu místních částí, tak v současné době má Halže přes devět set obyvatel. Tohle patří k pozitivům, kterých si osobně hodně cením, protože v Halži lidé našli domov. Podařilo se sem situovat bytovou výstavbu, ale především individuální výstavbu,“ okomentoval starosta.

Jak dodal, výstavba se týkala nejen Halže, ale třeba i Svobodky, která pdo správu Halže patří. „Tam se počet obyvatel zvedl o padesát procent. Jsem za to rád, lidé by sem asi nešli, kdyby tu bylo špatně,“ uvedl starosta.