Konal se zde už tradiční jarmark, který nabídl rozmanité zboží od šikovných tvůrců. V nabídce bylo poctivě šité oblečení z plátna a lnu, keramika, nejrůznější šperky ale také sladké i slané dobroty.

Pro děti byla připravena dílnička a malování na obličej. O zábavu se na pódiu postarala historická hudba Cavalla, šermířské vystoupení Jezerničních pánů z Tábora nebo taneční vystoupení skupiny Shahinez. Děti pak nejvíce zaujala pohádka Drak Mrak v podání divadla Divadlolo.

Kromě jarmarku ale mohli návštěvníci využít také speciálních prohlídek a prohlédnout si běžně nepřístupné prostory kláštera v rámci kterých mohli vidět krov kostela „Již čtvrtý ročník speciálních prohlídek Víme kudy chodíme zavedl návštěvníky letos již podruhé do krovu klášterního kostela Nanebevzetí Panny Marie,“ uvedl kastelán kladrubského klášteera Milan Zoubek a doplnil, že v rámci prohlídky návštěvníci prošli empory ve východní části kostela a po točitém schodišti vystoupali do krovu hlavní lodě kostela, kde si mohli originální barokní krovy dobře prohlédnout.

Princezny a rytíři přijeli na ples do borského zámku
FOTOGALERIE: Princezny a rytíři přijeli na ples do borského zámku