Škola se tak vlastních sportovních hal dočkala po více než třiceti letech, kdy museli studenti tachovského gymnázia chodit na hodiny tělesné výchovy do jiných tělocvičen.

Obě tělocvičny už dělníci dokončili na sklonku jara, během letních prázdnin byl objekt se dvěma halami zkolaudován a škola postupně pořídila doplňující vybavení.

Naostro ale studenti začnou haly využívat až za několik týdnů. „Ještě v září se hodiny tělesné výchovy odehrávají většinou venku na stadionu,“ uvedla ředitelka školy Irena Volkovinská.

Ta pásku přestřihla společně s náměstkem hejtmanky pro oblast ekonomiky a investic Plzeňského kraje Pavlem Karpíškem, náměstkem krajského odboru školství Rudolfem Salvetrem a jednatelem stavební firmy S+H Zdeňkem Horejšem.

Karel Bobál s Charusem a jeho psími kamarády při výcviku.
Charus složil zkoušky. Už je psím záchranářem

Jedna tělocvična bude určena na míčové hry a kolektivní sporty, druhá bude nejen studentům sloužit na ostatní druhy tělesné průpravy.

Hala s oběma sportovišti je napojena na budovu gymnázia. Spojovací schodiště ze školní budovy do haly jsou vybavena i plošinami pro handicapované. Nosná konstrukce je železobetonová kombinovaná s ocelovou. V prvním patře je větší tělocvična se stropem v desetimetrové výšce a plochou 30 krát 20 metrů, přízemní tělocvična je plošně o něco menší a má také nižší strop. Zázemí v podobě šaten a toalet budou v budově gymnázia. Náklady na stavbu byly kolem šedesáti milionů korun.

Pondělnímu slavnostnímu aktu byli přítomni nejen zástupci kraje a města, ale přihlíželi mu i pedagogové a studenti gymnázia. Ti mají podle vedení školy z tělocvičny asi největší radost. Jak řekla sama ředitelka, stavba a dokončení tohoto projektu byly velmi náročné finančně i časově. „Věřme, že jim i všem tachovským sportovcům bude nová budova zasvěcená sportu v budoucnu sloužit jen zdárně,“ uvedla.

S tělocvičnami se bude moci seznámit i veřejnost, a to 25. září od 10 do 12 hodin, kdy budou obě patra otevřena a zpřístupněna. Přímo pro děti připraví studenti školy sportovní program.