Výstavbou nových prostor chce firma mimo jiné přispět ke spokojenosti zaměstnanců, kteří získají pohodlnější pracoviště.

Ve středu odpoledne se v prostorách černošínské firmy EMZ sešli její představitelé a za přítomnosti starosty Černošína Miroslava Plincelnera a dalších hostů slavnostně zahájili výstavbu nových prostorů.

Vedoucí pobočky Anton Grabinger, uvedl, že firma chce i nadále zaměstnávat především lidi z Černošína a blízkého okolí.

Nové prostory by měly být hotové do května příštího roku. „Pro naše zaměstnance bude nová hala znamenat především zlepšení jejich dosavadních podmínek a větší prostorový komfort při práci. Rozšířeny budou skladovací prostory. V plánu je zvětšení kantýny, kde se nyní musí zaměstnanci střídat. Vznikne také nová moderní školící místnost, obslužná venkovní plocha a brána pro odbavení kamiónů," řekla Deníku jednatelka společnosti Jana Schmuckerová.

Dodala, že firma v současné době zaměstnává 260 lidí, z toho 200 kmenových a je největším zaměstnavatelem ve městě a okolí. Na zbytek pracovních míst obsazují zaměstnance agenturní.

Zahájení se zúčastnil také starosta Černošína Miroslav Plincelner. „Vážíme si, že máme ve městě stabilního zaměstnavatele. Lidi, kteří tady chtějí pracovat, si tak práci najdou. Mám jenom obavu, aby se jim podařilo nabrat nové zaměstnance," řekl starosta.

To, že výstavba nové haly a rozšíření stávajících prostor primárně nesouvisí se vznikem pracovních míst, potvrdila i Jana Schmuckerová. „Stavíme na našem pozemku a nikam dál už se rozšiřovat nemůžeme. Naše prostory a možnosti jsou koncipovány na určitý počet lidí. Pokud budeme nové zaměstnance nabírat, bude se jednat o několik desítek lidí." Firma v současné době zaměstnává 90 lidí přímo z města Černošín. Zaměstnanci z okolí mohou využívat dopravní spoj, který je na směny doveze. „Zřízením spoje jsme reagovali na zájem o práci u nás především lidí z Bezdružicka a okolí," dodala.

V posledních letech na Tachovsku přibylo několik nových firem a i ty stávající rozšiřují své výroby. S tím souvisí zavádění nových pracovních míst a potřeba dalších zaměstnanců, především na dělnických pozicích. Firmám se ale nedaří zaměstnance vždy získat v dostatečném počtu. Některé firmy jsou tak nuceny na nižších pozicích zaměstnávat agenturní zaměstnance nebo cizince. Jiné se snaží zaměstnance získat různými benefity, které zaměstnancům vyplácí k platu.

Jaroslava Hohlová