Celovečerní akce začíná v 17 hodin a obdivovatelé těchto zajímavých tvorů se mohou těšit na naučnou přednášku o životě netopýrů, ukázku práce s ultrazvukovým detektorem při určování jednotlivých druhů a chybět nebude ani výstava a film. Ošizeni rozhodně nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro které je připraven program s netopýří tématikou a soutěže o ceny.

Den Českého lesa: Koňskou silou

Tradiční akce Den Českého lesa se tentokrát bude konat v sobotu 11. září v oboře Horšov nedaleko Horšovského Týna. Organizátoři vyhlásili téma letošního ročníku „Koňskou silou“ a nikdo se tam rozhodně nudit nebude, neboť jsou připraveny hry a soutěže pro rodiny s dětmi, ukázka práce koní v zemědělství a lesnictví, soutěž chladnokrevných koní a show hřebců. K příjemnému prožití dne je připravené také divadelní představení, živá hudba, komentované prohlídky obory a další. Vstupné je zdarma a občerstvení je zajištěné. Začátek akce v 11 hodin, parkování je možné v obci Horšov.

Ilustrační foto
Sezona koupališť: Nejhorší za posledních deset let, shodují se provozovatelé

Zejména pro milovníky přírody Tachovska je připravena speciální exkurze za památnými stromy Dub a lípa na Štajnerce a k Dubům u Oborské hájenky, která se koná v pátek 17. září od 14 hodin. Zkušený oblíbený arborista, pracovník Agentury ochrany přírody a krajiny ČR Ladislav Lokajíček provede účastníky asi pětikilometrovou trasou. Vysvětlí, proč je důležité stromy chránit, proč pro nás tolik znamenají.

Rašeliníky i vulkanické svahy

Zkrátka nepřijdou ani zájemci o přírodní zajímavosti z okolních okresů. Začátek měsíce bude patřit exkurzi o světě rašeliníků v mokřadech kolem Přebuzského rybníka či procházce po vulkanických svazích Doupovských hor. Zde se účastníci výšlapu dostanou do míst líhniště užovek stromových a navštíví například čedičové varhany ve Stráži a Vojkovickou skálu. A zajímavé vycházky jsou v průběhu měsíce připraveny i pro obdivovatele ptactva, hmyzu, rašelinišť či hub.

Sbormistr Josef Brabenec převzal nejvyšší ocenění za pedagogickou práci
Sbormistr Josef Brabenec převzal nejvyšší ocenění za pedagogickou práci

Vyvrcholením zářijových akcí bude chystané společné setkání pro všechny příznivce Českého lesa. Konat se bude 23. září v Domě přírody Českého lesa v Klenčí pod Čerchovem, kdy si návštěvníci mohou užít přírodovědné i historické přednášky týkajících se Českého lesa.

Ke všem akcím jsou bližší informace na webových stránkách organizátorů Agentury ochrany přírody a krajiny ČR nebo ZDE>>>