Recidivista lidem slíbil palivové dříví a nikdy jej nedodal. A samozřejmě si za něj nechal dopředu zaplatit zálohu. Stejným způsobem napálil několik desítek lidí z celé republiky. Případ mají na stole policisté z hospodářské kriminálky z Plzně – venkov.

„Podvodů se muž dopouštěl nejméně od prvního prosince 2012 do prvního ledna 2014," připomněl plzeňský policejní mluvčí Jan Koželuh.

Výtečník s kriminální minulostí okradl jedenačtyřicet důvěřivců a způsobil jim škody za více než sto pět tisíc korun.

„Kriminalisté na základě zjištění, že k tomuto trestnému jednání dochází a na základě zjištěných skutečností, vyhlásili osobu v celostátním pátrání a díky zveřejnění totožnosti se přihlásili další poškození a také sám obviněný," uvedl Koželuh.

Policisté proto dali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, na jehož podkladu byl obviněný na základě rozhodnutí okresního soudu pro Plzeň-jih umístěn do vazební věznice v Plzni na Borech. „Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let."

Jak jsme řekli, podvodník není tuzemské justici neznámý. Před časem si vysloužil desetiměsíční podmínku. Kontroverzní prezidentská amnestie, kterou vyhlásil Václav Klaus, ho ale trestu zbavila. Protože je to skutečně notorický kriminálník, dostal trest obecně prospěšných prací a další podmínku. Ta platí až do poloviny prosince letošního roku.