Při kontrolách policisté zjistili 36 přestupků, patnáct jich vyřešili udělením blokové pokuty v celkové výši 5000 korun. „Zbylých 21 přestupků policisté oznámí příslušnému správnímu orgánu. Z celkového počtu přestupků jich bylo řešeno 29 pro porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích, kdy řidiči nerespektovali dopravní značku," sdělila Deníku mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

„Ve zbylých sedmi případech řidiči porušili zákon o lesích. S ohledem na tuto skutečnost se policisté v době houbařské sezóny zaměří na porušování zákazu vjezdu motorových vozidel do lesů a v brzké době budou kontroly opakovat," doplnila.

Policisty podle mluvčí přiměly ke kontrolám také časté krádeže dřeva a pohonných hmot z pracovních strojů, které se v uplynulých měsících staly na různých místech Tachovska. „Při tom spolupracovali s pracovníky lesů, kteří poukázali i na to, že v této době, kdy probíhá houbařská sezóna, jezdí řidiči – houbaři do lesů a často znemožňují průjezd těžařské technice. Policisté proto kontrolovali i odstavená vozidla," vysvětlila Jiroušková s tím, že řidiči – houbaři totiž často nerespektovali dopravní značku Zákaz vjezdu všech vozidel, která se na některých účelových komunikacích vedoucích do lesa nachází.

Vjezd motorovým vozidlům do lesa totiž není povolen ani když dopravní značení chybí. Zákaz vyplývá ze zákona o lesích, kde se hovoří o tom, že je v lesích zakázáno jezdit a stát s motorovými vozidly. Jak dále policejní mluvčí informovala, v lesích je rovněž zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích, na saních, vstupovat do míst oplocených nebo označených zákazem vstupu, rušit klid a ticho, těžit stromy a keře nebo je poškozovat, sbírat lesní plody způsobem, který poškozuje les.