„Letos je to pošesté, kdy se pracovníci tachovských škol takhle setkávají ve společenském sále Mže," sdělil Deníku vedoucí odboru školství a hlavní organizátor Josef Kožnar. „Setkávají se zaměstnanci ze všech škol, které působí na území města Tachova. To je čtrnáct škol a školských zařízení a pozvali jsme také vzdělávací středisko Revis," doplnil.

Zábavnému večeru předcházelo přijetí ředitelů škol na tachovské radnici u starosty Ladislava Macáka.

„Večerní setkání je pro všechny zaměstnance škol. Tedy nejen pro učitele, ale také pro uklízečky, kuchařky, správní zaměstnance, školníky," uvedl vedoucí odboru školství.

Společenský večer měl slavnostní úvod, v němž k účastníkům krátce promluvili představitelé města a Plzeňského kraje. Pak už večer pokračoval bez oficiálního programu. „My žádný oficiální program neděláme. Těch máme po celý rok dostatek, takže my po slavnostním úvodu zveme účastníky na malé občerstvení a pak se mohou neformálně bavit," uvedl Kožnar.

Oslavy Dne učitelů se uskutečnily o několik dní dříve. „V termínu, kdy je oficiální Den učitelů, se tady v sále koná festival potápěčského filmu PAF, takže bychom se do sálu nedostali, proto jsme akci uspořádali o několik dní dříve," vysvětlil.

Účastníkům večera hrála skupina Jenny Band. Při jedné z písní si s kapelou zazpívali právě Josef Kožnar a Marcela Vránová, učitelka tachovské Základní školy Zárečná. Svým kolegům vystřihli Knockin´ On Heavens Door od Boba Dylana.