Jejich provozovatelé nechtějí nechat vše na poslední chvíli a tak jsou přípravy v plném proudu. „My jsme už vlastně začali v minulém týdnu,“ říká Antonín Kraus, provozovatel letního tábora ve Svojšíně. „Už máme posekanou trávu, v tom správném provozu jsou i veškerá hygienická zařízení,“ dodal. Odpočinku se ale věnovat ve Svojšíně rozhodně nehodlají. „Vzhledem k tomu, žemáme dvaatřicet chatiček, je tady stále co dělat. Ale v podstatě jsme připraveni,“ podotkl Antonín Kraus. O letní tábory je velký zájem. „Pořádáme tři akce.

A jak na policejní akademii, tak i oba ´koňské´ turnusy a egyptské pyramidy je vyprodáno. V současné době už vlastně nemáme co nabídnout,“ uvedl Kraus s úsměvem. Zážitky z táborů patří mezi ty nejhezčí z letních prázdnin. „Vždy si tam najdu nové kamarády a užiju si spousty legrace. Ani se mi nechce domů, i když se mi tam po rodičích a sourozencích docela stýská,“ svěřil se nám dvanáctiletý Marek Pýcha, který patří mezi tábornické matadory. „Byl jsem už na šesti.Nejraději jezdím na ty v jižních Čechách,“ dodal.

Také rodiče dětí nejraději sáhnou po táborech. „Vím, že tam je o dceru dobře postaráno. I letos tedy malá pojede na tábor. Zážitky odsud ji vydržejí na pěkně dlouhou dobu. Pořád má co vyprávět a pokaždé se těší už na ten další,“ směje se Jaromír Nekuda z Plané. „A výběr podobného druhu odpočinku je hodně pestrý,“ dodal .