Volného odpoledne se zúčastnily děti z první a druhé třídy, jejich hra se musí ocenit, velmi se snažily. Nebyl nikdo, kdo by měl ve skóre nulu. Každý shodil nějakou kuželku. Byli mezi nimi dokonce i takoví, kteří shodili takzvaný Spare nebo Streike. Kdo aspoň trochu zná pravidla, ví, jak je těžké dosáhnout těchto met.

Toto odpoledne se na žáky družiny přišli podívat i rodiče a prarodiče. Ti mohli svým dětem pomoci.

Hráče i vychovatelky z družiny také pěkně rozveselil případ, kdy dítě hodilo kouli, ta se koulela a koulela takovou rychlostí, že se začala vracet. Dalším veselým příkladem byla maminka, která pomáhala a radila žákům sportovcům. Nakonec ji koule vypadne za záda.

„Už víme, že tento bowling nebyl poslední a že měl mezi dětmi i rodiči úspěch," sdělila Deníku družinářka Alena Worschechová a dodala: „Vymyslíme nová pravidla pro soutěžení a do konce školního roku se vám ještě ozveme. V každém případě děkujeme i našim dvěma dobrým přátelům Helence a Jirkovi za pomoc při organizování nejen této hry, ale i za pomoc při bowlingu s dětmi. Pochvalu si také zaslouží Bára Láchová z 5. třídy, která zastoupila roli kapitánky a starala se o dvě družstva mladších děvčat."

Gabriela Jägerová