V kostele se sešla zhruba stovka lidí, převažovali pochopitelně myslivci. Zpestřením bylo vystoupení Trubačů Kolowratových lesů, kteří doprovodili některé části mše svaté fanfárami. Na varhany hrála Jana Boučková.
Prostoru před oltářem vévodil ulovený a vyvrhnutý jelen sika, jako symbol lovu a svatého Huberta.
„Nápad uspořádat mši svatou právě k poctě svatého Huberta, vznikl tady u nás v klášteře. Oslovili jsme myslivce, zda by se na této události podíleli a výsledkem je dnešní Svatohubertská mše. Přišlo také dost lidí, takže by se z toho mohla stát taková tradice k závěru sezony," řekl Deníku kastelán kladrubského kláštera Milan Zoubek.


Protože svatý Hubert je patronem lovců a je zmiňován v souvislosti s přírodou, k významu přírody a rovnováhy v přírodě se vztahovala také témata v promluvách duchovních při bohoslužbě.


Součástí programu mše svaté pak byly také zvěřinové hody v klášterní restauraci. Kromě zvěřinové klobásy bylo možné ochutnat další speciality.
„Připravovali jsme se srnčího a kančího masa zvěřinový guláš, kančí kýtu a několik dalších jídel," uvedl Deníku provozovatel restaurace Milan Tolar.