Do lomu u Pavlovic se sjeli potápěči. Ti tachovští tam totiž pozvali příznivce dobré nálady a mokrého živlu na tradiční posezení, soutěže a také slavnostní ukončení letošní sezóny. Už na třicátý čtvrtý ročník dorazili potápěči nejen z Tachova, ale také z Kladna, Plzně, německého Lipska, Kynžvartu a Chebu. Celkem vytvořili sedm družstev a soutěžili pro potápěče ve vskutku netradičních disciplínách, jako je chůze na chůdách, lov piv na háček s následným vypitím, zatloukání hřebíků kladivem z trubky či chůze na prknech. U diváků se s velikým nadšením setkaly soutěže mužů v navlékání podprsenky a kalhotek a závěrečná soutěžní disciplína v pojídání špaget, to vše na čas.

Tradice těchto potápěčských setkání se začala psát roku 1983. „Vrátil jsem se tou dobou z vojny a tak jsem pozval kamarády, potápěče," přiblížil začátky Bohumír Kráčmar. Od té doby si vítězné družstvo vždy na rok odváží putovní sošku. „Jde o skleněnou ženu, která se ohlíží. Proto se nám líbila, i setkání je takovým ohlédnutím za sezónou," dále Deníku sdělil organizátor.

Každoročně už od prvních ročníků se v pavlovickém lomu schází zhruba padesátka přátel. Soutěže organizátoři časem obměňují, novinkou byla například uvedená chůze trojic na prknech. „Také lov piv byl původně ve vodě, pak jsme ho dali na schůdky do vody a teď i vzhledem k počasí je soutěž na suchu. Tak nějak nám chybí i mladí, kteří by tu trhali rekordy," usmíval se zakladatel ohlédnutí za potápěčskou sezónou.

Na příští rok si putovní sošku za vítězství domů odvezlo družstvo Tachova, druhé skončilo Kladno a třetí místo získalo družstvo z Chebu.