Podle Deníkem dotázaných obyvatel přestěhování infocentra prospělo jeho návštěvníkům i zařízení samotnému.

Potvrdila to také jeho vedoucí Libuše Sittová. „Provoz infocentra je jednak aktivita, která jednoznačně patří do centra obce a pak je to také příjemné oživení náměstí," sdělila Deníku Sittová, která má centrum pronajaté od ledna letošního roku.

Za tři roky od otevření prošlo infocentrum řadou změn. Byl zde otevřen kavárenský koutek s možností posezení jak uvnitř tak venku, rozšířila se nabídka prodávaných suvenýrů o prodej drobných řemeslných výrobků od certifikovaných producentů z Konstantino­lázeňska a znovu se obnovil prodej vstupenek na kulturní akce a divadelní přestavení po celé republice přes on-line portály.

„Také jsme vytvořili prezentaci infocentra nejen na webu, ale i na internetové sociální síti, takže jsou námi zveřejňované akce a informace opět dostupnější," vysvětlila Sittová.

Nadále je možné v infocentru využít internetové připojení, provoz obecní knihovny, veřejných toalet a samozřejmostí je poskytování informací návštěvníkům.

Zřizovatelem infocentra je obec. „Přesunem na náměstí pozorujeme větší frekvenci návštěvnosti. Je to více po ruce," uvedl starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl.

Podle slov pracovnice infocentra Šárky Holešovské navštěvují toto zařízení často i pacienti z lázní. Ti zde využívají internetového připojení, nakupují suvenýry a samozřejmě si také půjčují knihy. Místní lidé, zejména důchodci, využívají nejčastěji možnost vypůjčení knih.

„Provozní doba byla také uzpůsobena návštěvníkům, v sezoně je infocentrum otevřeno denně, mimo sezonu tři dny v týdnu," doplnila Libuše Sittová.

Iveta Luňáková