Tento závod je u žáků velmi oblíbený a každým rokem je předzvěstí blížících se prázdnin. Také tento rok přálo počasí, a tak celý závod probíhal v pohodové atmosféře. Po prezentaci v jednotlivých kategoriích už začal samotný závod. Běhalo se celkem ve  12 kategoriích – od nejmladších Minišpuntů (1-2 roky), Špuntů (3-4 roky) až po nejstarší žáky 8. a 9. tříd.

Kategorie Minišpuntů závodila letos úplně poprvé a měla veliký úspěch. Některé závodníky museli sice doprovázet rodiče, ale do cíle vzdáleného 20 metrů se nakonec dostali všichni.

Celkem se letošního závodu zúčastnilo 161 aktivních závodníků. Početné obecenstvo složené z rodičů, známých a spolužáků je hnalo k nevídaným výkonům. Tímto počtem se letos podařilo překonat rekord z roku 2016, kdy se akce zúčastnilo 125 závodníků.

Běhání s Hornickou.Zdroj: Jarmila Brachtelová

Obrovským potleskem byl odměněn každý, dokonce i ti, kteří doběhli úplně poslední. V nejmladší kategorii byli všichni závodníci odměněni banánem, smetanovým krémem a medailí. V ostatních kategoriích byli tři nejlepší odměněni poháry, medailemi, diplomy a drobnými věcnými cenami. Účastnický list a malou sladkost si ale odnesli všichni zúčastnění sportovci.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Minišpunti: Adam Mištrík (nar. 2017)

Špunti: Jamie Janča (2014)

Předškoláci: Jan Bradáč (20112)

1. ročník: Matyáš Hečko - Hošťka

2.-3. ročník: E. Gondeková, T. Timura - Hornická

4.-5. ročník: S. Horáková, J. Kratejl – Hornická

6.-7. ročník: A. Košátková- Hornická., O. Honzík- Zárečná

8.-9. ročník: P. Baťka, K. Vysloužilová - Hornická

Děkujeme všem zúčastněným sportovcům za odvahu i předvedené výkony a všem rodičům a přátelům za skvělé povzbuzování. Velký dík patří také všem sponzorům a organizátorům, bez kterých by se tento tradiční předprázdninový závod nemohl uskutečnit.

Za ZŠ Jarmila Brachtelová

Loučení s předškoláky
OBRAZEM: Mateřinky se loučily s předškoláky