„Protože se nedostavili všichni, někteří obžalovaní či jejich právní zástupci chyběli a tudíž nebyly splněny podmínky pro konání hlavního líčení, soud toto líčení odročuje,“ uvedla tachovská soudkyně Michaela Řezníčková.

Jediné, co v úterý 18. prosince senát projednal, bylo několik námitek pro podjatost předsedkyně senátu, kterou je právě Řezníčková. Právní zástupce Igora Brdlíka Václav Korecký podal tyto námitky na základě článků o možném ohrožení života soudkyně, které se objevily loni v několika médiích. Zároveň si stěžuje na to, že mu předsedkyně senátu při minulých líčeních neposkytla možnost k argumentaci. „Žádám, aby Okresní soud v Tachově vyloučil předsedkyni senátu z jednání,“ uvedl Korecký.

Podle senátu, který se půl hodiny o námitkách radil, neodpovídají skutečnosti a soudkyně zůstává v čele senátu. Druhá strana podala proti rozhodnutí stížnost, kterou projedná Krajský soud v Plzni. Dvě desítky lidí obžalovaných z kuplířství měly v rozvadovských podnicích Cohiba, Royal a Hamilton provozovat prostituci a těžit z ní. Celkem hovoří obžaloba o 2,8 milionu eur.

Jedním z obžalovaných je také Petr Kubr z Rozvadova, který se úterního jednání zúčastnil. „V podstatě jsem postavil Cohibu a od Igora Brdlíka jsem si půjčil peníze,“ řekl Deníku muž, který strávil skoro dva a půl roku ve vazbě. „Nesouhlasím s obviněním z prostituce. Ano, měl jsem v podniku společnice, ale nikdy jsem od nich nevybíral peníze za prostituci. Jen za ubytování, zapůjčení ručníků, či za konzumaci nápojů,“ brání se obžalovaný.

Při pobytu ve vazbě mu kdosi vyloupil chalupu v Milířích a část vazby byla podle jeho názoru nezákonná. Hlavní líčení bude pokračovat na začátku února.