Jak Deník informovala Alena Žáková z firmy Accolade, která na rozvoji parku spolupracuje, současná výstavba je jednou z největších průmyslových investic letošního roku. „Hodnota převyšuje 650 milionů korun. Panattoni dodá společnosti Steelcase 27 tisíc metrů čtverečních připravené podlahové plochy, což odpovídá rozloze zhruba čtyř fotbalových hřišť. Svou velikostí tak kontrakt více než pětinásobně převyšuje průměrnou velikost obdobných realitních obchodů na českém trhu. Na míru postavená budova by měla být hotová do podzimu. Práci díky tomu najde na 300 lidí," uvedla Žáková.

Ještě dříve by měl být dokončen závod Ideal Automotive. „Dokončen by měl být v červnu. Bude tam letos 250 zaměstnanců a příští rok 400. Máme ještě opci na rozšíření o dalších osm tisíc čtverečních metrů, pak bychom měli zaměstnávat až 600 lidí," informoval ředitel závodu Vít Černý.

Park ve Stříbře patří podle Pavla Sovičky, generálního ředitele Panattoni Europe Česká republika, k nejúspěšnějším nejen v České republice.
Panattoni spolu s českou skupinou Accolade před nedávnem zajistili v sousedství parku další pozemky, na které se bude zóna rozšiřovat. „Příchod nových investorů je výsledkem toho, že jsme jim uměli nabídnout volné a perfektně připravené pozemky, kde můžou začít vyrábět do šesti až osmi měsíců od podpisu smlouvy," vysvětlil Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade. Díky investicím jmenovaných dvou společností se stávající park prakticky zdvojnásobil.

Příchod investorů vítají také regionální politici, kteří poukazují zejména na zlepšení situace na trhu práce, kdy Tachovsko patří k regionům s největší nezaměstnaností v západních Čechách.

Podle Ondřeje Votruby z agentury CzechInvest je vybudování závodu největšího výrobce kancelářského nábytku příležitostí pro české dodavatele v nábytkářském průmyslu.