Jednalo se o nekomerční multižánrový fest, s atmosférou a nádechem happeningu. Návštěvníci ani účinkující nešetřili chválou. „Přijela jsem až z Milíkova a nelituji toho. Jsem spokojená, příjemně překvapila náplň programu i atmosféra,“ vyslovila se Yvona Frischová.

Další ze sobotních návštěvníků poznamenal, že se mu na festivalu líbí především příjemná až rodinná atmosféra.

Na nádvoří ukazoval svoji práci umělecký kovář, několik umělců tvořilo přímo na místě své obrazy, včetně grafitti na umělé stěně, další výtvarníci a umělečtí fotografové na několika místech vystavovali. Vystoupilo několik kapel, například Balkan Párty Band, Frajara Putika, St. Johnny, či plzeňští Crimson Fields. „Nevěděli jsme do čeho jdeme, ale jsme velmi mile překvapeni. Hrálo se nám skvěle, strašně milé a příjemné publikum, vynikající atmosféra a prostředí. Pokud nás pořadatel pozve, rádi přijedeme příští rok znovu,“ řekl za kapelu Martin Korecký.

Spokojený byl i autor projektu David Černý. „Jsem nadmíru spokojen. Na to, že se jedná o první ročník jsem nečekal takovou účast a ani to, že se tu shromáždí tolik lidí, kteří budou mít zájem o umění a muziku,“ řekl Deníku.

Na festival byl vstup zdarma. „Ale měli jsme dobrovolné vstupné a tím jsme vybírali peníze na podporu těžce zdravotně postižené dívky. Částku budeme teprve sčítat, ale i za to jsem rád a návštěvníkům děkuji,“ dodal organizátor. Ten si festival také užil. „Hlavně nervama,“ řekl s úsměvem. „Člověk pro to musí mít určitou vášeň a musí ho to bavit. A ty nervy, jestli všechno vyjde, k tomu patří. Už se těším na druhý ročník,“ svěřil se Deníku.

Ocenění žáků ZUŠ Tachov.
Škola odměnila více než padesát svých žáků