Psychologii, která se vyučovala v rámci Univerzity třetího věku (U3V) v tachovském vzdělávacím zařízení Revis, navštěvovaly bezmála čtyři desítky zájemců. „Tento obor je zdaleka náš nejúspěšnější," potvrdila Deníku Petra Ostapčuková, koordinátorka U3V. „V letošním roce se přednášek Psychologie účastní 38 posluchačů a odezvy na lektory a obsahy přednášek samotných jsou velmi pozitivní."
Kromě jiného se během přednášek studenti U3V dozvěděli například to, k jakým poruchám v komunikaci může dojít a jak je napravit, co mohou udělat pro posílení vlastního zdraví či jak diagnostikovat stres a umět si s ním poradit.
Podlé jedné z účastnic byly přednášky velice zajímavé. Především proto, že v seniorském věku, pro který byl obor určen, se lidé s podobnými těžkými situacemi, o kterých se učili, sami setkávají a tady se dozvěděli, co k nim mohlo vést nebo jak se s nimi mohou vypořádat.
„Obor Psychologie již tedy v Tachově skončil, nicméně Ústav celoživotního vzdělávání ZČU ve spolupráci s Revisem přichází na akademický rok 2014/2015 s velmi zajímavou nabídkou nových oborů. Prvním z nich je obor Biomedicína, ve kterém posluchači budou navštěvovat nejen přednášky, ale i praktická cvičení," uvedla Ostapčuková.
Dále jsou naplánovány Dějiny kultury a počítá se s pokračováním oborů Astronomie a Počítačů. „Nesmíme ale zapomenout na naše další pobočky. V Boru po dvouletém studiu Archeologie a historie budou v akademickém roce 2014/2015 nabízeny Přírodní vědy prakticky a v nové pobočce v Mariánských Lázních plánujeme otevřít obor zabývající se historií tohoto lázeňského města," doplnila koordinátorka U3V.
První kolo zápisů na U3V se v Revisu v Tachově uskuteční v pondělí 9. června od 10 do 16 hodin a v Boru na zámku ve středu 11. června od 9 do 15 hodin.