Razie začala ve středu před polednem. Původně se svědkové domnívali, že se jedná o zátah proti pěstírnám marihuany. „Policisté skutečně v některém z prověřovaných objektů něco našli, údajně to byly lehké i tvrdé drogy, pravděpodobně i střelná zbraň," řekl Deníku zdroj ze Stříbra s tím, že vše mělo být nalezeno u cizinců.

Objevení něčeho nedovoleného v jednom z kontrolovaných objektů potvrdil Deníku i další zdroj, který si nepřál být jmenován.

Podle serveru krimi-plzen.cz uniformovaní policisté zajistili osoby uvnitř, kriminalisté zajišťovali materiál a po nich přišli psovodi se psy cvičenými na vyhledávání omamných psychotropních látek. „Netrvalo dlouho a sami jsme mohli vidět, jak policisté vyvádějí v poutech podezřelé osoby a hlavně nesou zajištěný materiál či peníze," uvádí server.

Údajně se podařilo zadržet všechny předem vytipované, podezřelé osoby.

Podle krimi-plzen.cz byla akce dlouhodobě a pečlivě předem plánovaná tachovským Toxi týmem. „Podle zatím nepotvrzené informace na místě mělo být zajištěno i větší množství peněz a hlavně drog, přesné množství uvést samozřejmě zatím nejde, aby nebylo mařeno vyšetřování a také na místě měly být zajištěné i zbraně," uvádí jmenovaný server.

Policisté nález lehkých i tvrdých drog ve městě nepotvrdili ani nevyvrátili. Případ zatím nekomentují. Zasahovali ve dvou domech na náměstí a v jednom domě v Plzeňské ulici nedaleko nádraží. „Zatím nemůžeme žádné konkrétní informace poskytnout, abychom neohrozili další průběh vyšetřování," uvedla ve čtvrtek dopoledne tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zátah byl podle obyvatel Stříbra velmi potřebný. Drogy jsou podle mínění místních ve městě problémem. Svědčí o tom i častá odhalení řidičů pod vlivem návykových látek při běžných silničních kontrolách ve Stříbře.

K razii se vyjádřil také starosta města Karel Lukeš: „Za středeční zátah policistům z pozice starosty děkuji. Už bylo určitě třeba."

Podle jeho dalších slov se na něj i v době, kdy byl v předchozím volebním období ve funkci místostarosty pravidelně obraceli spoluobčané a na drogovou problematiku ve městě poukazovali. „Lidé říkali, ať už s tím něco konečně uděláme. Chápu, že vyšetřování v této záležitosti nejsou jednoduchá. Proto jsem rád, že policejní práce vyústila takovou akcí jako ve středu," uvedl dále Lukeš. „Snad tato událost bude působit i jako prevence do dalšího období," dodal starosta.

Centrum Stříbra zažilo policejní zátah na pěstírny