"Během krátké chvíle řešíme již druhou dopravní nehodu na Tachovsku. Vzhledem k tomu, že na Tachovsku prší, dochází k namrzání vozovky a ty jsou velmi kluzké! Varujeme před náledím," upozornil v pátek ráno krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Aktuálně na Domažlicku prší a teploty jsou pod nulou, může se tvořit námraza. Žádáme řidiče, aby jezdili opatrně a dodržovali dopravní předpisy," dodavá v pátek dopoledne policejní mluvčí Markéta Fialová.

Po osmé ráno havaroval osobní vůz za Kateřinou v lese. Vozidlo vjelo mimo komunikaci, došlo ke zranění jedné osoby, kterou si do péče převzali záchranáři. Hasiči provedli protipožární opatření. Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin. „Řidička nepřizpůsobila rychlost stavu komunikace, auto skončilo převrácené na boku. Žena byla převezena na ošetření do nemocnice,“ sdělila mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

"V Domažlicích na železničním přejezdu v Jiráskově ulici uvízl traktor. Došlo k poškození semaforů u přejezdu," informoval mluvčí hasičů. Před desátou hodinou byl traktor vyproštěn. “Traktor s vlekem jel ve směru od Tlumačova. Na namrzlou vozovku začalo pršet a z tohoto důvodu dostal řidič s traktorem smyk a narazil do semaforu u železničního přejezdu. Počasí zkomplikovalo vyproštění traktoru. Orientační dechová zkouška na alkohol u řidiče byla s výsledkem negativním,” uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

U vlakového nádraží v Blahoustech na Tachovsku vyprošťovali v pátek odpoledne hasiči autobus náhradní dopravy, který sjel do příkopu a skoro se převrátil. Pomocí navijáku ho vytáhli. 

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje v souvislosti s ledovkou od rána vyjížděla k desítkám případů. "V drtivé většině případů se jedná o poranění končetin, tzn. zlomeniny, vymknuté kotníky apod. Vážnější zásahy zatím nejsou hlášeny," sdělila mluvčí záchranářů Veronika Albrechtová s tím, že také oni apelují nejen na řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Řidičku v Kraslicích zaskočila zledovatělá silnice v ulici Boženy Němcové. S autem se začala točit a zastavil ji až strom.
Silnice pod ledem a vážné nehody. Nevyjíždějte! Stalo se už šedesát nehod
Policie zajistila v domě řadu věcí.
Muž se neoprávněně zabydlel v cizím domě