Na místo poté dorazila jednotka dobrovolných hasičů z Chodové Plané. Dobrovolníci strom odklidili a komunikaci očistili.

Mokrý sníh a vítr komplikoval situaci na silnicích Tachovska i Chebska a dalších místech. Meteorologové pro západ Čech předpovídají nadále sněžení a pokles teplot. „Od severu se postupně při poklesu teplot pod bod mrazu začne tvořit náledí,“ uvádí ČHMÚ s tím, že bude v sobotu zataženo, na většině území déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 800 m sněžení. Během dopoledne budou srážky přecházet ve sněžení ve všech polohách. Večer slábnutí srážek.

Hasičská zbrojnice ve Svojšíně.
Starosta svojšínského sboru hasičů: Fungujeme díky entuziasmu členů

Už v pátek zasahovali hasiči Karlovarského kraje u spadaných stromů na komunikace. „Po celodenním dešti je sníh nasáklý vodou a velmi těžký. Od půlnoci do šesté hodiny večerní (v pátek, pozn. red.) tak hasiči vyjížděli k 59 případům spadlých stromů, které blokovaly průjezd na silnicích nebo zasahovaly do drátů elektrického vedení,“ sdělil HZS Karlovarského kraje.

Odstranit spadlé stromy vyjížděli hasiči například u Skalné, Nejdku, Ostrova, Kyselky, Děpoltovic, Oloví, Merklína, Tatrovic, Rotavy, Vřesové, Krajkové, Jindřichovic, Horního Slavkova, Plesné, Kraslic nebo Mariánských Lázní.