V současné době za řízek se salátem a polévku v MaMi zákazník zaplatí 125 korun. Celé polední menu, tedy společně s polévkou, přijde na 155 korun.

Cena řízku s bramborovým salátem je tak v současnosti znatelně vyšší, než třeba loni. „Vzhledem k růstu cen energií, surovin a dalších vstupních nákladů jsme byli nuceni ceny upravit,“ vysvětlila Deníku provozovatelka restaurace Michaela Dvořáková.

Jak dodala, upraveny byly ceny hotových jídel v denní nabídce. „Dříve jsme porci řízku se salátem prodávali zhruba za sto korun. Podobné je to i u ostatních jídel v poledním menu, ceny jsou vyšší přibližně o dvacet korun. Beze změny jsme zatím ponechali ceny jídel ve stálém jídelním lístku,“ dodala.

Na návštěvnosti se růst cen podle jejích slov neprojevil. „Lidé na obědy naštěstí chodí,“ uvedla.

Podobné ceny jako v MaMi mají za řízek s bramborem nebo bramborovým salátem i v ostatních tachovských restauracích. Například Baileys mělo řízek za 129 korun a polévku za 30. Restaurace Kiwi nabízela stejný pokrm za 125 korun a polévku za 29. Pohoda ve Vítkově na okraji Tachova měla v jídelním lístku uvedenou cenu za řízek 140 korun, polévku za 30.

Cena tepla v Tachově se zvyšuje, obyvatelé to zatím příliš nepocítí

O něco levněji vyjde v Tachově vepřový řízek v Bufetu na náměstí, kde je ve stálé každodenní nabídce. Porce s přílohou stojí 90 korun, polévka je za 30. Jedná se ale o samoobslužnou restauraci.

Čerstvý řízek, vepřový i kuřecí, je také možné koupit v prodejně lahůdek v obchodním centru Kaskády. Jeden řízek zde stojí 62 korun. Je zde možné také zakoupit do kelímku čerstvý bramborový salát.

Příliš se od Tachova neliší ceny ve Stříbře. Například Restaurace Excellent na náměstí si za kompletní polední menu, tedy včetně polévky, účtuje 139 korun.

Jednotné ceny za oběd má Delicaterie Soter ve Stříbře, kde hlavní jídlo (v nabídce je vždy jedno hotové jídlo denně) stojí 110 korun a polévka 45 korun. V restauraci U Fialů v centru Stříbra pak polední menu vyjde na 120 korun.

V restauraci Konibar na náměstí v Boru, kde rovněž pravidelně nabízejí hotová jídla, stojí polévky 22 nebo 25 korun a hlavní jídla, včetně řízku, většinou 119 korun.