VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rodiče mě od práce v pohostinství odrazovali, ale jak vidět, neúspěšně

Planá – Pizzerie Kusadloo v Plané získala nejvíce hlasů od čtenářů v anketě Hospůdka roku, kterou již druhým rokem vyhlašují regionální Deníky.

8.9.2011
SDÍLEJ:

PERSONÁL HOSPŮDKY ROKU. Jakub Sádlík (vpravo) s certifikátem, který obdržel za vítězství v čtenářské anketě Hospůdka roku 2011. Vedle něj jeho kolegové a zaměstnanci.Foto: DENÍK/Antonín Hříbal

Plánská pizzerie je tak druhou vítěznou hospůdkou v anketě, když loni zvítězila hospoda na tenisových kurtech v Tachově. O cestě za vítězstvím a práci v pohostinství jsme hovořili s majitelem pizzerie Kusadloo Jakubem Sádlíkem.

V první řadě nám zkuste vysvětlit název vašeho podniku. Jak vznikl a co znamená?

Název, tedy Kusadloo, vychází z mojí přezdívky ze střední školy. Jsem Kuba Sádlík, takže přezdívka Kusadlo se nabízela a jako název pro restauraci mi připadala docela vhodná.

Chtěl jste se věnovat vždycky práci v pohostinství, nebo jste původně mířil do jiného oboru?

Tak já mám střední ekonomickou školu, nemám tedy přímo gastronomické nebo pohostinské vzdělání, ale táhlo mě to k tomu. Rodiče vždycky pracovali v pohostinství a měli hospody a mě od toho pokaždé odrazovali. Ale jak vidět, neúspěšně.

Kdy jste začal v tomto oboru působit?

Hned po střední škole. Půl roku jsem pracoval v rodinném podniku a pak jsem začal dělat sám na sebe.

Teď máte pizzerii. Je to přesně to, po čem jste toužil, nebo máte ještě další cíle?

Tak nějaké plány do budoucna samozřejmě mám, ale to bych nechtěl více rozvádět. Pizzerii jsem určitě provozovat chtěl. Ale my neděláme jenom úplně italskou pizzu, není totiž po ní po městě taková poptávka. Proto jsme si vytvořili vlastní receptury a snažíme se dělat také vlastní originální pizzy. Takže pizzu jako u nás nikdo jiný nedělá.

Kolik lidí se tady o hosty stará?

Na den jsou to čtyři zaměstnanci. Vedeme podnik s přítelkyní, takže se dá říci, že je to rodinný podnik.

Kolik času musíte vy osobně podniku věnovat?

Kromě pizzerie mám ještě pronajaté koupaliště v Plané, tekže podnikání se věnuji takových dvanáct hodin denně.

Na letošní sezonu na koupališti asi budete vzpomínat dlouho…

To jo, na letošní sezonu hned tak nezapomeneme.

Zpět k vítězné hospůdce roku, tedy k pizzerii Kusadloo. Interiér působí nově, moderně až designově. Kdo jej navrhoval?

To všechno je záležitost mojí přítelkyně Aničky, která to vymyslela. A nově působí, protože tady jsme teprve od března. Pizzerie Kusadloo totiž více než tři roky fungovala v horní části náměstí, kde jsme ale měli jen rozvoz pizzy, ale nebylo tam posezení. Teď jsme tedy v novém a ve vlastním.

Ovšem pizzerie není přímo na náměstí. Projevuje se to nějak?

Kdybychom byli přímo na náměstí, asi by bylo návštěvníků více, ale zatím si nestěžujeme.

Když se zmíníme ještě o interiéru a kuchyni – snažíte se to vše skloubit, aby i jídla byla moderní?

Chceme, aby náš podnik byl na úrovni. Snažíme se vařit moderně a do receptur používáme věci, které nejsou tak obvyklé. Čekáme, jakou to bude mít odezvu u hostů. Řada lidí by totiž chtěla guláš nebo svíčkovou třikrát denně. Tohle ale dělat nechci, ale v něčem se ustupovat musí. Proto jsme také zavedli polední menu, kde nabízíme tradiční jídla. Ale základ se snažíme stavět na originalitě a moderně.

Všimli jsme si, že berete také stravenky. Co říkáte tomu, že by je politici chtěli zrušit?

Nadšení z toho nejsme. Ale budeme se s tím muset vyrovnat, jako každý podnik, který je bere.

____________________________________________________________________

Anketa Hospůdka roku 2011

Do letošního ročníku ankety se přihlásilo osmnáct hospod, pivnic, restaurací, barů, pizzerií a dalších podobných zařízení z celého tachovského okresu.

• Čtenáři si jako nejlepší vybrali Pizzerii Kusadloo v Plané.

• Mezi důvody svého rozhodnutí mohli čtenáři uvést, jaké je oblíbené jídlo. Na hlasovacích lístcích pro Kusadloo bylo nejčastěji uvedeno kuřecí ragú, panenská svíčková s hříbkovou omáčkou a pizzy.

• Jako další důvod pro své rozhodnutí uváděli hlasující čtenáři příjemné posezení, pěknou a upravenou zahradu, případně konstatování, že se v restauraci cítí velmi dobře.

• Tachovský deník odměnil drobnými dárky pět vybraných čtenářů, kteří pro vítězný podnik hlasovali. Jsou to: Eva Blažčíková z Lázní Kynžvart, Hana Petříková z Plané, Jiří Blažčík z Lázní Kynžvart, Veronika Bláhová z Plané a Jaroslava Rubanická z Velké Hleďsebe.

Autor: Jiří Kohout

8.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tomáš Mertl se stal potřetí otcem.

Hokejový útočník Tomáš Mertl se stal potřetí otcem

Ilustrační fotografie.

Přijďte si popovídat o Českém lese

Z fary se stanou byty

Kostelec – S poměrně netradičním řešením velkého zájmu o byty přišli v Kostelci.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

FOTO: Orel mořský z hnízda s hlavou panenky se vrátil na Tachovsko

Tachovsko – Mládě vzácného orla mořského vylíhlé loni u Boru pozoroval před několika dny ornitolog u Tisové.

Facka na Hané. Mora zničila Škodovku pěti góly

Olomouc, Plzeň – Věděli, že to v Olomouci nebude lehké, ale že si odvezou tak hořkou porážku, hokejisté Škody Plzeň nečekali.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT