Tachovsko – Roky připomíná jízda z Tachova přes Březí na Chodský Újezd cestu po oraništi. Díry, výmoly, hrboly. Tomu by měl být v letošním roce konec.
Už na podzim totiž silničáři ze Správy a údržby silnic Plzeňského kraje avizovali, že zřejmě nejrozbitější cesta v okrese bude opravena. A dojde i na další komunikace, opravovat se bude například úsek z Únehlí na hranice okresu, opravy místních komunikací zase plánují některá města a obce včetně Tachova, kde nový povrch dostane například ulice Stadtrodská. Nová silnice se také buduje v Německu, a to hned za hranicemi, kde roste obchvat Bärnau. Ten by mohl být dokončen v létě.


Opravy silnic a komunikací patří k nejočekávanějším událostem letošního roku. Podrobnější přehled událostí přinášíme na druhé straně úterního tištěného vydání.


Definitivní jasno by letošní rok měl přinést také v tolik diskutované otázce možné výstavby velkého komerčního areálu u dálničního sjezdu u Benešovic. Tam investoři plánují výstavbu obchodního centra, které bude zaměřeno především na outletový prodej. Kromě toho bude jeho součástí například školka, kluziště, restaurace a řada dalších služeb. Práci by mohlo přinést pro několik set lidí. Stále ale pokračují legislativní kroky nutné před zahájením výstavby.
Stavět se bude i u dalších dálničních sjezdů, nové výrobní haly rostou v průmyslové zóně u Ostrova, další investoři se hlásí do CTParku na Nové Hospodě.


Tradiční akce lze v letošním roce očekávat ve světě kultury. Organizátoři chtějí nabídnout velká jména, v Tachově to bude například Helena Vondráčková, která v sále Mže zazpívá v březnu, či Štefan Margita. Ten zahájí letošní ročník festivalu Dveře jízdárny dokořán.
Stříbro vsadilo na Městské slavnosti, na které v polovině června pozvalo například zpěváka Michala Hrůzu, či The Tap Tap Orchestra. Velké oslavy se chystají v Kladrubech, kde si připomínají 900 let od založení. Mezinárodní složení účinkujících nabídne festival Tarock.