Jak Deníku řekla starostka Dana Lesak, obec oslovila firmu ze Starého Sedliště, která se zabývá průmyslovým šitím. „Nechali jsme ušít u firmy Diana Bohemia 150 roušek roušek ze stoprocentní bavlny vysoké kvality. Občané obce dostanou roušky zcela zdarma,“ uvedla starostka s tím, že kvůli nedostatku bavlněných nití byly při šití použity syntetické nitě a roušky se nedají vyvářet. „Dají se ale opakovaně vyprat a přežehlit.“

Roušky si mohli obyvatelé vyzvednout přímo na úřadě nebo u místostarosty. „Některým lidem jsme je rozváželi,“ doplnil místostarosta Vladimír Bohuslav Kuchynka. Obec roušky objednala v pondělí a ve středu už je měla k dispozici.

Ilustrační foto
Tachovské školky se budou zavírat

Občanům starším 60 let v Lomu u Tachova rozdala roušky obec ve spolupráci s hasiči. „Naši dobrovolní hasiči sehnali 70 roušek a podle seznamu vytvořeného obcí jsme je rozdali všem obyvatelům starším 60 let. I já jsem tak jednu dostal,“ řekl Deníku s úsměvem starosta Aurel Ardeleanu.

Do šití roušek se pustila také plánská tiskárna Petra Liebla, která produkuje tyto ochranné pomůcky pro poštu v Plané a pro poštovní doručovatele.

Čtenáři Deníku posílali fotografie v rouškách.
Čtenáři posílali snímky v rouškách. Najdete se ve fotogalerii?