Schválilo to v pondělí 17. prosince na svém pravidelném zasedání tachovské zastupitelstvo. „Tento plánovaný schodek je nižší než ten, který byl schválen v rozpočtu na rok 2007,“ řekl Deníku místostarosta města Václav Svoboda.

Největší podíl na výdajích města má samotný provoz úřadu. Ten bude stát městskou pokladnu přes šedesát milionů korun. Dalšími nezanedbatelnými položkami v rozpočtu jsou kapitoly školství, kde město utratí přes jedenadvacet milionů. Kapitola bydlení, komunální služby a územní rozvoj zatíží městskou kasu necelými čtrnácti miliony.

Sedmnáct milionů korun město vloží do vybudování inrastruktury v Americké ulici, plynofikace Malého Rapotína, elktrifikace Pobřežní ulice a kostela sv. Václava, kanalizace ve Vítkově a za podíly k získaným dotacím. „Město Tachov si také v příštím roce vezme úvěr ve výši dvaceti milionů korun, kterým si chce zajistit dostatek hotovostních prostředků na budoucí investice města, například na rekonstrukci objektu v Hornické ulici č.p. 1695,“ řekl na závěr Deníku místostarosta Svoboda.