„Zastupitelstvo obce plán na výstavbu víceúčelového zařízení podpořilo a za to jsem rád. Podle cenových nabídek jsme vybrali stavební firmu. Investice by měla být devatenáct milionů," řekl Deníku starosta obce Rozvadov Bořivoj Vrabec.

Obec i obyvatelé Rozvadova po stěhování úřadu volají už několik let. „Potřeba nových prostor pro obecní úřad je už dlouho. Současná budova nevyhovuje po všech směrech a ani její umístnění není ideální. Když k nám občané chodí něco řešit, musí vystoupat po strmých schodech. O bezbariérovém přístupu se také nedá hovořit. Navíc zde nemáme plnohodnotný archiv a obecní knihovna je přes silnici," pokračoval starosta obce.

Pokud půjdou všechny stavební úpravy a rekonstrukce podle plánu, mohl by se obecní úřad na novou adresu přestěhovat už během srpna příštího roku. „Budova bývalé cizinecké policie umožňuje rozšíření a proto zde vznikne ještě společenský sál, klubovna pro spolky, keramická dílna, knihovna a archiv. Obec dosud neměla společenský sál, takže jsme se při slavnostech museli scházet venku pod párty stanem, a to za každého počasí. Doufáme, že naši pouť už oslavíme v novém sále a budeme si moct dopřát i taneční zábavu. Totéž se týká spolků a keramické dílny. Dosud v obci neměli žádné zázemí," uvedl dále Vrabec. „Kromě komplexní rekonstrukce a přístavby společenského sálu je součástí zakázky i vybudování vnitřního výtahu, bezbariérového vstupu a schodiště, náhrada mansardové střechy za valbovou, nové elektrorozvody, topení, kanalizace a vody."

O dalším využití současné budovy obecního úřadu zatím obec jedná a zatím nemá přesnou představu o tom, jak prostory nejlépe využít. „Jedna z variant je nabídnout budovu k prodeji soukromému subjektu. Ubíráme se také směrem zbudovat tam malometrážní byty nebo zařízení pro důchodce, aby nemuseli odcházet pryč z obce," uzavřel starosta.

Jaroslava Hohlová