Ty už třetím rokem pořádal Spolek Rybáři od Zaječáku. „Letos se sjelo padesát účastníků a účastnic všech věkových kategorií. Je to zatím rekordní počet, i vzhledem k předpovědi počasí, jsme očekávali mnohem menší účast,“ napsal redakci Deníku organizátor Jan Nuhlíček a pokračoval. „Předpověď nelhala a celou dobu panovalo chladnější deštivé počasí. Lovce ale občasný déšť vůbec nerozhodil. Připraven pro ně byl i oblíbený stánek s občerstvením a roznáškou přímo na lovná místa. Účastníci se tak mohli plně soustředit na lov a nemuseli odcházet ze svých stanovišť. Vybrat si mohli mezi klobásou, sekanou v housce, kávou a samozřejmě pivem. Tentokrát se pil dokonce i dva roky opomíjený čaj,“ dodal.

Se zpěvákem Martinem Maxou se jeho příznivci mohli nedávno setkat při Loretánských slavnostech v Boru, další koncert plánuje už 20. října v Černošíně.
Věřím, že na Tachovsku najdu nové přátele

Nejúspěšnějším závodníkem se stal Jiří Výborný s celkovou délkou ryb 611 cm, který tím obhájil loňské vítězství. Na druhém místě skončil Josef Perout s celkovou délkou 419 cm ryb. Třetí místo obsadil Jiří Havel s celkovou délkou 366 cm. „Výkon pana Havla je potřeba výrazně vyzdvihnout. Je totiž upoután na invalidní vozík. Všem ale patří velká gratulace,“ doplnil organizátor závodů.

Na nejúspěšnější lovce čekalo patnáct hodnotných cen. „Podařilo se nám je zajistit díky sponzorům, kteří s rybářským spolkem již tři roky spolupracují. Za Spolek Rybáři od Zaječáku děkujeme všem za hojnou účast a těšíme se na vás opět příští rok,“ uzavřel Jan Nuhlíček.