Zatímco ceny masa se v řeznictví a obchodních řetězcích mění ze dne na den, záleží na prodejních akcích, Rybářství Mariánské Lázně má o cenách ryb, které budou před svátky prodávat v sádkách v Plané, už jasno.
„Prodej živých ryb začne v sádkách v Plané 21. prosince a poběží až do 23. prosince v čase od 8 do 16 hodin,“ uvedl Zdeněk Mašek, jednatel společnosti Rybářství Mariánské Lázně.
Největší zájem je dle prodejců o kapry, amury a tolstolobiky. Cena kaprů a amurů je stanovena na 115 korun za kilo, tolstolobik vyjde na 65 Kč. V nabídce je také štika, za kilo živé váhy lidé zaplatí 280 Kč, a odnést si mohou také lína, kdy kilo vychází na 95 Kč, anebo pstruha, jehož cena je 185 korun za kilo.
„Kapra u nás v sádkách kupuju před Vánoci pravidelně a půjdu pro něj i letos. Máme ho rádi celá rodina, takže ho míváme na štědrovečerní tabuli,“ prozradil Karel Čermák z Plané.
Kdo si není jist, že zvládne živého šupináče sám zpracovat, vyjdou mu pracovníci vstříc a upraví rybu dle přání zákazníka. Za vykuchání, oškrabání, ořez hlavy a ploutví pak nakupující doplatí 80 korun.