„Hlavní práce byly dokončeny minulý týden. V těchto dnech se dokončují obrubníky. Pro dopravu jsme ale Sadovou ulici otevřeli už dříve," potvrdil Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

Jak starosta vysvětlil, příčinou prodloužení termínu rekonstrukce byly práce na plynových přípojkách. „Rekonstrukce byla kompletní, kromě povrchu komunikace se tedy prováděly opravy všech sítí. Vodovodu, plynovodu, kanalizace a dalších," uvedl.

Právě kanalizace byla jednou z příčin, proč byla Sadová ulice rok uzavřena. Na začátku loňského září se totiž nad Tachovem přehnala bouřka, která přivedla na město prudký přívalový liják. Ten zaplavil ulice v centru města, v supermarketu Albert se tehdy propadla část stropu a nákupní centrum Kaskády, kde se obchod nachází, muselo být evakuováno. V Sadové ulici nestačila kapacita kanalizace pobírat vodu a povrch vozovky byl silně poškozen. Zatopeny tak byly zahrady a sklepy nacházející se pod Sadovou.

Ulice byla následně pro dopravu zcela uzavřena. „Už tehdy bylo v plánu provést rekonstrukci kanalizace v této lokalitě. Proto jsme Sadovou uzavřeli a začali s její celkovou opravou," vysvětlil Struček s tím, že kvůli náročnějším technologickým postupům na opravě plynové přípojky byla komunikace otevřena dopravě zhruba o měsíc později.
Nemělo to ovšem vliv na dotaci, pomocí které byla rekonstrukce financována. Práce přišly přibližně na deset milionů korun, přičemž dotace z Regionálního operačního programu činí 85 procent.

Po celkové rekonstrukci frekventované komunikace v ulici Stadtrodská, je tak Sadová další ulicí, která si nebude muset v příštích letech vyžadovat rozsáhlejší zásahy a opravy.