Český Den učitelů má své specifikum. Ačkoli v celém světě se slaví 5. října, u nás tradičně 28. března na počest narození učitele národů Jana Ámose Komenského. Jeden z jeho zajímavých citátů měli účastníci na letácích stolech: Tělo nechť každodenní své hýbání má.

Páteční večerní akci předcházelo odpolední přijetí ředitelů tachovských škol u starosty města Ladislava Macáka. Setkání začalo netradičně. Minutou ticha a vzpomínkou uctili přítomní památku dvou kolegů, kteří v uplynulých dnech zemřeli  – Karla Chaloupeckého a Jaroslava Půlpána. „Pozvaných jsou necelé dvě stovky učitelů a pedagogických pracovníků. Celoměstskou oslavu pořádáme už čtvrtým rokem. A jsem rád, že se nám podařilo dát dohromady pracovníky škol bez rozdílu zřizovatele,“ uvedl vedoucí odboru školství městského úřadu Josef Kožnar.

Na neformálním setkání bez kravat a společenských rób se ve Mži sešli pracovníci čtrnácti vzdělávacích institucí. Osm z nich je zřizovaných krajským úřadem a šest Městským úřadem Tachov. Finančně se na pořádání akce podílejí všechny zúčastněné školy. „Bylo to příjemné setkání a dobře jsme se pobavili, odcházeli jsme kolem půlnoci,“pochválila Vlasta Benediktová.