Ten se objeví v nové podobně opět po dvou letech. Pořadové číslo této muzejní periodiky je 34. „Poprvé se sborník našeho muzea představil v roce 1967," řekla Deníku ředitelka Muzea Českého lesa v Tachově Jana Hutníková.

Ne vždy bylo ale vydávání tak pravidelné, jako v posledních letech. „V devadesátých letech byla s vydáváním sborníku potíž. Mám pocit, že i několikrát nevyšel," řekla o historii Hutníková. Ovšem na přelomu nového tisíciletí se tradice vrátila do normálu.

A na co se tedy mohou nadšenci do místního okolí těšit? „Budou zde zastoupeny různé historické a přírodo – vědecké publikace od různých přispěvatelů, například z Kladrubska, nebo od místních ornitologů," nastínila obsah ředitelka muzea.

Proměnou oproti minulému vydání z roku 2014 prošlo jak zpracování, tak grafická podoba.

Sborník je nyní zasazen do pevnější, lepené kladby, díky čemuž budí dojem malé knížky. Také ilustrace se posunuly dál a to sice v podobě barevných ilustrací, které mnoha stránkám textu dodávají přeci jen živější nádech. „Cena sborníku bude sice vyšší, kolem dvou set korun, ale vše se s kvalitou posunulo velmi dopředu. Za což jsme my osobně velmi rádi," dále dodala Jana Hutníková.

Jak již jednou Deník informoval, slavnostní odhalení nového sborníku Muzea Českého lesa v Tachově je naplánováno na úterý 19. ledna. Krom samotného uvedení publikace je také připraveno promítání prezentací k jednotlivým tématům, o kterých promluví samotní autoři.

„Bohužel všichni autoři se dostavit nemohou, ale i tak se bude jednat o velmi zajímavý večer," řekla na závěr ředitelka Hutníková.