Konkrétnější obrysy získává po letech příprav a jednání záměr zastupitelů města Černošín vystavět na vrchu Vlčí hory rozhlednu. „O rozhledně se mluví už dlouho, není to ale žádná novinka, protože na Vlčí hoře už dřevěná vyhlídková věž kdysi byla. Aby se myšlenka trochu posunula, nechali jsme zpracovat její vizualizaci,“ řekl Deníku starosta Černošína Miroslav Plincelner a doplnil, že obyvatelé obce se mohou seznámit s vizualizací a s návrhem stavby, která nese název ,,Schody do nebe” v místním muzeu v Černošíně. „Naše požadavky byly hlavně cíleny na na dokonalý výhled, nezničitelnost, odolnost proti vandalizmu, bezúdržbovost a funkčnost stavby. A toto vše poskládat dohromady tak, aby byla začlenitelná do krajinného rázu ve vymezeném prostoru a splňovala veškeré podmínky bezpečnosti v celoročním nepřetržitém provozu, je docela problém,“ doplnil černošínský starosta.

V táboře Ollie Racing Teamu.
Václav Hucl se přihlásil z Dakaru: Ollie přijela s utrženým plynovým lankem

Přestože si zastupitelé výstavbu rozhledny vytyčili jako jeden z cílů ve svém programu, její faktická stavba se v ideálním případě bude realizovat až příští rok. „Město Černošín má v plánu i další investiční akce, s rozhlednou ale počítáme ve schváleném plánu rozvoje jak jednou z priorit. Podle reálných odhadů a pokud se nám podaří dokončit potřebné papírování, by výstavba mohla začít nejdříve koncem roku, případně až v roce následujícím,“ vysvětlil Miroslav Plincelner.

Od stavby si zastupitelé slibují především zatraktivnění regionu pro turisty a posun dopředu ve vztahu ke zviditelnění a zvýšení turistického zájmu o městečko Černošín. „Jak je to u podobných zadání běžné, návrh rozhledny přinesl jak kladné, tak záporné reakce z řad našich občanů. Těch kladných je ale mnohonásobně více a pokud se nám stavbu podaří realizovat, tak věřím,že to bude velký úspěch a posun dopředu,“ uzavřel starosta.

Vizualizaci rozhledny na Vlčí hoře nese název Schody do nebe, celková výška bude 23 metrů a umožní pohled do krajiny v nejlepším případě všemi směry. Návrh zpracovalo plzeňské architektonické studio.