Výprava vychází ve 14 hodin ze strážského parku u Drůbežáku a pořadatelé rádi přivítají nejen domácí, ale i návštěvníky z různých koutů Tachovska. „Tuto akci pořádáme již několik let a těší se velké oblibě, což nás žene k vymýšlení dalších a dalších překvapení. Doufáme, že se i tento ročník setká s velkou účastí a kladnou odezvou,“ říká jedna z organizátorek Kateřina Šlehoberová.

Spolek Stonožky je parta nadšenců, kteří zastávají myšlenku, že zábavy není nikdy dost a každý, kdo má smysl pro humor, exhibici a netradiční povyražení je v jejich řadách srdečně vítán. Vznikl v roce 2014 a od té doby pořádá několikrát do roka nejrůznější akce hlavně pro děti, ale zkrátka nepřijdou ani dospělí. Kromě zmíněného Hledání Velikonočního pokladu je velmi oblíbený například stonožkovský Dětský den, Procházkové odpoledne a v zimě nechybí ani Čertí show.

Azyl ve své chalupě poskytla sestrám Irině (vpravo), Marianě (uprostřed) a Irininým dětem Martina Švarcová z Kladrub (vlevo).
Těšíme se na rodinu a věříme ve vítězství. Návratu domů se Ukrajinky nebojí

Na jejich Mimoňskou olympiádu stále vzpomínají rekreanti z kempu na Sycheráku. V loňském roce ve spolupráci se ZŠ Stráž organizovali členové spolku příměstský tábor a nápadů na další akce mají dle vlastních slov ještě mnoho. „Máme také svoji stránku na facebooku, kde nás mohou zájemci sledovat v průběhu roku. Tam s předstihem informujeme o chystaných akcích a následně sdílíme společné zážitky v podobě fotografií,“ vzkazují ze Stonožky.