Tak by se dal charakterizovat program letošního ročníku festivalu Lázeňská struna, který se na open air scéně v Konstantinových Lázních uskuteční v sobotu 10. srpna.

Letošní ročník struny je už sedmnáctý a ve dvě hodiny odpoledne jej otevře koncert kapely Semtam. Tato kapela by se dala označit jako pokračovatelka slavných Nezmarů. „Pamětníci si určitě vzpomenou na významné hudební osobnosti, které sestavou prošli. Jenže v letech 1993 až 2009 měla kapela koncertní pauzu. Teď už deset let jede naplno s názvem Semtam a ani delší přestávka neubrala šťávu, kterou tato partička vždy oplývala,“ okomentoval organizátor festivalu Karel Týzl.

Další parta, která se na lázeňském pódiu představí, nese legendární jméno AG Flek. „Vznik této zlínské folk rockové skupiny se datuje do roku 1977. Celou kariéru ji doprovází rozkol fanoušků, folkoví říkají že je moc tvrdá a rockoví naopak mají pocit, že je měkká,“ uvedl Týzl. V roce 2018 byl AG Flek nominován na ocenění hudební akademie Anděl. Kapelou prošli osobnosti jako třeba Radek Pastrňák, či Vlasta Redl.

Další legenda, která bude koncertovat v Konstantinkách, je z oblasti country a trampské hudby. K.T.O. neboli Kamarádi táborových ohňů působí již od roku 1963. Skupina často hostovala na amerických country festivalech.

KTO na pódiu vystřídá Jarda Svoboda a skupina Přátelé člověka, což je nová formace lídra Trabandu. Diváci se mohou těšit na netradiční hudební nástroje.

O závěr Lázeňské struny se postarají slavní Zelenáči. Je to kapela, kterou v roce 1990 založil Mirek Hoffmann, když se skupina Zelenáči rozdělila na Greenhorns a Noví Zelenáči. Zelenáči zahrají všechny zásadní hity svojí bohaté kariéry.

Z letního sportovního kempu v Chodové Plané.
FOTO: Děti zažily sportovní klání i vesmírnou misi