„Pravidelně akci navštíví tak šedesát až sedmdesát lidí, a to nejen z Plané, ale i z Tachova,“ informovala Blanka Borůvková, manažerka Kinanekina a doplnila, že tentokrát byla účast slabší. V místním kostele se současně konal i adventní koncert.

K tanci i zahrálo Lázeňské duo a návštěvníci za vstupné padesát korun dostanou teplý nápoj a zákusek, který připravili žáci místního učiliště. „Je to milá příležitost, kde se tato skupina lidí může potkávat, je to pro ně jedinečná příležitost,“ uvedla dále Borůvková. Na akci přijelo i několik imobilních seniorů, které dopravila pečovatelská služba.

Předvánoční muzejní kafírnou zavládla pohoda.
Předvánoční muzejní kafírnou zavládla pohoda

Jednou z návštěvnic byla i Věra Bošková, která na akci většinou chodí v šestičlenné skupince. „Na odpolední čaje chodíme téměř od začátku. Člověk si hezky zavzpomíná na mládí, kdy jsme podobné akce navštěvovali v objektu naproti, U Medvěda. Tenkrát tam hráli tutéž hudbu, jakou máme možnost poslouchat tady,“ uvedla.

Poprvé navštívil čaje pár z Mariánských Lázní. Jitka Bachmannová vzpomíná: „V regionu nám chyběly kulturní akce podobného typu. Pak jsme se dozvěděli o této a zjistili, že se tady i tancuje, což máme moc rádi.“
Odpolední čaje se v prostoru Kinonekino pořádají od loňského podzimu.

Lenka Mahdalová