Město o komplikované situaci ví a snaží se najít způsob, jak ji chodcům i motoristům ulehčit. „Jde o jednu z křižovatek, u které se dopravní situace bude muset řešit. V současné době hledáme nějaký způsob, jak zde dopravní situaci upravit. Je zde hodně problémových prvků a navíc v jednom místě," uvedl pro Deník vedoucí investičního odboru tachovské radnice Pavel Bluma.

Podle odborníků, ale i řidičů, zde auta špatně dobržďují před přechody v Mánesově i Husitské ulici – oba přechody jsou ve spádu – a v důsledku toho vznikají dopravní problémy. Obě ulice jsou z kopce a jedné navíc stíní dům, takže zde chodci musí popobíhat, aby nepřišli případně k úrazu.
„V současné době je zadaná prvotní studie o tom, jak by to v tomto místě mohlo vypadat a fungovat. Je to špatně řešitelné, ale do budoucna se s tím musí něco udělat. Přemýšlíme o kruhovém objezdu, přemýšlíme o různých řešeních. Zatím je vše v přípravách," doplnil Bluma.

„Už nějakou domu jezdím s autoškolou a řidičský průkaz teprve obdržím. Když projíždím touto křižovatkou, je to pro mne skutečně těžké. Z Husitské ulice si musím hodně nadjet, abych viděla zprava," podělila se o zkušenosti Štěpánka Ledvinová z Tachova.

Součástí řešení by se měla stát i bezprostředně sousedící křižovatka ulic Hornická a Mánesova, kde řidiče především rozčiluje dlouhé čekání při výjezdu na hlavní.