Akci vyvolala podpisová akce některých rodičů, kteří kvůli hustému provozu vloni v listopadu zorganizovali podpisovou akci. Zatím je před školou omezeno parkování, ovšem k nelibosti tamních obyvatel.

„V současné době je vypracovaná dokumentace k územnímu řízení. Jestliže to bude schváleno, začneme s projektem," popsal aktuální stav starosta města Ladislav Macák. Zamýšlené změny by měly podstatně proměnit nejbližší okolí školy a snad pomoci dopravní situaci, která je nejhorší pravidelně každý den před vyučováním. „V místech odbočení k věžákům máme v úmyslu zřídit malý kruhový objezd, aby se vozidla mohla snadněji otáčet. Před samotnou školou by pak měl být vybudován záliv, aby mohli děti bezpečně vystupovat," pokračoval starosta. Podle jeho slov v místě vznikne i několik nových parkovacích míst, vše ale bude na úkor travního pásu, který je mezi silnicí a chodníkem. „Bude upraveno i parkování pro zaměstnance školy a chtěly bychom také přesunout stávající autobusovou zastávku, která je ve Stadtrodské ulici," uvedl dále Macák.

„Pokud vše projde a bude schváleno, chtěli bychom s úpravou začít ještě v tomto roce. Kolik to ale bude stát, to ještě nevíme. Nejdříve se musí zpracovat projekt a najít peníze v rozpočtu města," doplnil závěrem starosta.