Přibudou také nové překážky. „Výstavba byla zahájena v uplynulých dnech a měla by být hotová do konce tohoto roku. Pro veřejnost ale bude nový park zpřístupněný o něco později, počítáme na jaře příštího roku," řekl Deníku vedoucí investičního odboru Městského úřadu v Tachově Pavel Bluma.

Stavební firma, která zakázku převzala, zatím demontovala staré dřevěné překážky a pustila se do rozšíření celého areálu skateparku, který bude po dokončení prací mnohem větší. Ten se z nynějších čtyř set padesáti metrů čtverečních rozšíří na přibližně tisíc metrů čtverečních. „Původní dřevěné překážky nahradí nové železobetonové konstrukce. Používá se k tomu poměrně zajímavá technologie – stříkaný beton. Ten se do připravených železných konstrukcí nastříká a podle potřeby uhladí a vyrovná. Nová plocha bude mít ještě jednu výhodu a tou bude její praktická bezúdržbovost," dodal Bluma.

Rozšířením areálu vznikne prostor i pro nové překážky a ti, kteří na plochu zavítají, si budou moct vyzkoušet různé styly ježdění. Jedním z nich bude i takzvaná street plaza, která by měla napodobovat reálnou ulici včetně prvků, které jsou na ní běžně k vidění. Ve zbylém prostoru pak budou překážky v různých výškových úrovních pro samostatnou jízdu.

Rekonstrukce starého a nevyhovujícího skateparku byla plánovaná už několik let, město ale čekalo na vypsání a přidělení dotace. Celková investice bude pět milionů korun, přičemž polovinu z této částky pokryje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj.

Jaroslava Hohlová