Ke stavebním novinkám patří mimo jiné nová okna. „O letních prázdninách se podařilo vyměnit další část oken v křídle tachovského zámku, ve kterém naše škola sídlí,“ uvedla ředitelka Jana Válová s tím, že nová okna jsou teď v naprosté většině místností, ve kterých se vyučuje. Pro další období zbývá výměna už jen v malé části objektu.

Nejmarkantnější změnou je pro letošní školní rok nové divadélko literárně dramatického oboru v přízemí školy. „Divadélko je po rekonstrukci, staré pódium a jeho zázemí zmizelo, vzniklo pódium nové. Učebna dostala také novou podlahu a koberec, nové omítky a osvětlení,“ uvedla dále ředitelka školy.

V současné době se ještě učebna literárně dramatického oboru dovybavuje nábytkem a dalšími drobnostmi. I když ji žáci již využívají, oficiálně představena veřejnosti bude učebna za pár měsíců.

Současně s novým divadélkem získal obor novou vyučující.

A jak dále uvedla Jana Válová, pro tento učební obor hledá tachovská Základní umělecká škola také nové žáky, kteří by se chtěli přiučit základům herectví a literární tvorby.

„I když zápisy se konaly minulý týden, stále rádi přivítáme nové žáky, nejen do literárně dramatického oboru, ale i do těch ostatních. Rodiče mají možnost své děti přihlašovat ještě do konce září,“ dodala Válová.

Rodiče i děti se mohli se školou seznámit v den zahájení výuky, ale příležitost budou mít ještě tento týden. V sobotu se totiž konají Dny evropského kulturního dědictví a tachovský zámek bude při této příležitosti otevřen. Křídlem se školou budou provázet přímo vyučující.