„V podstatě jde o tři projekty Evropské unie, v nichž jsme byli úspěšní. Ten největší, kdy jsme získali téměř milión korun, nám zabezpečil výbavu do našich školních skleníků, kam jsme získali například křovinořezy, sekačky a mnoho dalšího nářadí pro malé plochy. K tomu je ještě i nové vybavení učebny biologie a chemie. Vše, co studenti potřebují, mikroskopy, speciální pracovní stoly, digestoře, interaktivní tabule, nábytek a další potřebné," uvedl zástupce ředitelky SOŠ ve Stříbře Jiří Bohuslav.

Další dva včera představené projekty už byly menšího rázu a pro školu prý stejně důležité. „Z druhé dotace jsme vybavili ještě další klasické třídy, kam přišly také nové interaktivní tabule a různý nábytek. A poslední, neméně důležitou částí bylo arboretum, přímo vedle školy máme na pozemku pro žáky různé rostliny s přesnými popiskami, také osvětlení. Zde mohou studenti využít svých znalostí rozpoznávání, v praxi vidí více, než v knihách," vysvětlil Bohuslav.

Studenti si už nové učebny a zahradu prohlédli. „Tak nejlepší je to na praxi, třeba ve školních zahradách jsme se dříve učili v malé šatně a teď máme super prostor. A u školy je teď arboretum, což je úžasné. Ony ty rostliny v knize přece jenom vypadají jinak, než ve skutečnosti, takže si je můžeme teď prohlédnout přímo. Vůbec se u nás hodně změnilo k lepšímu," myslí si Eliška Harantová ze 3.A, která do stříbrské školy jezdí ze Sytna.

Martina Sihelská