Součástí jarmarečního programu bude v pátek rozsvícení školního vánočního stromečku na prostranství před budovou a posílání vánočních přání. „Budeme mít živý strom, který zajistili rodiče ze Sdružení rodičů a přátel dětí a školy (SRPDŠ)," upřesnila ředitelka Kostelní Renata Kozlerová s tím, že program s rozsvícením stromu bude zahájen 12. prosince v 15.30 hodin, vystoupí v něm v hudebním a pěveckým programem děti ze školy a také se budou posílat balonky s vánočními přáními.

Školní jarmark, při kterém se budou prodávat výrobky, které žáci připravovali od září, začne v pátek už od osmi hodin ráno. Součástí bude tombola, kterou opět zajistili rodiče. „Výtěžek z jarmarku a z prodeje lístků do tomboly půjde do fondu SRPDŠ a bude použit samozřejmě pro děti. Například na dopravné na různé akce, případně na kulturní pořady a podobně," doplnila ředitelka.

Den otevřených dveří, který je rovněž v pátek od osmi hodin, představí celou školu. Je určen především rodičům budoucích prvňáčků, ale přijít se může podívat prakticky kdokoliv, například bývalí žáci této školy. Návštěvníci si budou moci prohlédnout například nově vybavenou učebnu fyziky. „Připravíme také dvě stanoviště, kde ukážeme, jak vypadá výuka s pomocí iPadu, které naše škola také využívá. V jedné z učeben bude ukázka výuky na interaktivní tabuli, kterých je na škole celkem šest," uvedla dále Kozlerová.

Chybět nebude drobné občerstvení. Přijedou rovněž hosté, a to žáci a učitelé z partnerské školy ve Weidenu a obyvatelé Domova pro seniory Panenská v Tachově, s nímž škola pravidelně spolupracuje.

Základní škola Kostelní je jednou ze tří základních škol ve městě, jejichž zřizovatelem je město Tachov. Škola působí v budově s více než stoletou tradicí. V aktuálním školním roce se vyučuje v jedenácti třídách, které navštěvuje 220 žáků. O ty se stará 25 zaměstnanců.

Škola disponuje tělocvičnou, dvěma odděleními družiny, umožňuje vzdělávání žáků, kteří potřebují specifický přístup, umožňuje rovněž domácí vzdělávání.