Celý projekt byl financován z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Celková výše na realizaci činila 3 633 tisíc korun.
Projekt byl zaměřený na rozvoj přírodovědních a technických předmětů ve škole. Realizace začala v březnu roku 2012, končí posledního prosince letošního roku. „Protože se konec projektu blíží, bylo třeba jej zhodnotit a ukázat, co všechno se během projektu udělalo a co pro to udělali učitelé," informoval ředitel školy Václav Peteřík.

Nejenom, že je projekt zaměřený na současnost, ale i na budoucnost, tak se v projektu hlavně uplatňoval e-learning formou práce dětí přes prostředí Moodle. „Největší pýchou a zajímavostí byl program Moodle – s tím jsme veřejnost seznámili. Přes tento program se děti mohou připravit do školy a komunikovat s učitelem přes počítač z domova. Zkusit si testy, pouštět různá videa a podobně. Chtěli jsme, aby rodiče děti k tomuto vedli a pracovali v tomto prostředí," uvedl.

Součástí projektu bylo i vybavení nových učeben, účast na speciálně zaměřených exkurzích, víkendové pobyty, volnočasové kroužky.
Učitelé se do projektu zapojovali také, a to zejména v tvorbě nových vzdělávacích kurzů.

„Při vší práci ve škole byl projekt neuvěřitelný zápřah. Na druhou stranu byl přínos pro školy opravdu veliký, a za to jsem moc rád," zhodnotil ředitel školy.